Marko Dinjaški

marko-dinjaskiRođen 09. 12. 1973. godine u Novom Sadu. Završio osnovnu i nižu muzičku školu u Novom Sadu (smer violina), srednju vojnu muzičku školu u Sarajevu smer muzički izvođač – udaraljke u klasi prof. Panov Vasila i violinu u klasi prof. Fedora Vrtačnika.

Od 1998. godine živi i radi blizu Sremskih Karlovaca, kraj nacionalnog parka „Fruška gora“. Otac Alise (19) i Vida (22).

Učestvovao u svim aktivnostima „Alis in Vonderbend“ kao pozorišni i muzički izvođač, organizator, koordinator. Multiinstrumentalista, koji pored matičnog instrumenta (udaraljke) svira i etno instrumente (tabla, tarabuk, didžeridu).

Od 2012. godine primenjuje tehniku telesnih perkusija (eng. body percussion) u izvođaštvu i kao instruktor na radionicama. Pohađao radionice renomiranih internacionalnih umetnika koji se bave telesnom muzikom u okviru „Bodiritam“ festivala u Hamburgu 2018. i 2019. godine.

Član Svetske organizacije pantomimičara od 2019. godine. Član UDUS-a od 2020. godine.

Glumi u predstavi “Kis”, komičnom mjuziklu, koji je na redovnom repertoaru Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu.

Radionice „Telo kao instrument“ vodi sa Anom Vrbaški od 2013. godine.

Jedan je od izvođača koncerta „Rika Taka, novi balkanski ritam“, koji spaja kulturnu baštinu zemalja Balkana sa inovativn i muzičkim aranžmanima.

Za program za decu TV Vojvodine komponovao i izveo pesme za program „Stonogica brojalica“ u saradnji sa Anom Vrbaški.

Od februara 2020. godine predaje bubnjeve i udaraljke u muzičkoj školi Do Re Mi u Novom Sadu.