Predrag Veljić

diplomirani muzičar – violinista, rođen 14. 04. 1973. godine u Šapcu.

Školovanje:
– Srednja muzička škola Josip Slavenski, Beograd, klasa prof. A. Jović.
Akademija umetnosti Novi Sad, klasa prof. Uroš Pešić
Fakultet za ekonomiju i inženjerski menadžment u sastavu Privredne akademije u Novom Sadu, završio je 2009. godine na smeru ekonomija i finansije, i sa ocenom 10 (deset) odbranio završni master rad pod nazivom „Značaj edukacije   menadžera za unapređenje performansi kulturnih institucija“.

Aktivnosti:

  • Svirao u sledećim orkestrima: ”Filharmonija mladih Borislav Pašćan”, Beograd, ”Orkestar Akademije umetnosti”, Novi Sad, ”Orkestar opere Srpskog narodnog pozorišta“, Novi Sad
  • Sarađivao sa dirigentima: Gorica Popović, Biljana Radovanović, Mladen Jagušt, Angel Šurev, Emil Tabakov, Jon Janku…
  • Nastupao kao solista tokom srednje škole i Akademije

Pedagoške aktivnosti:

  • Pedagoškim radom počeo da se bavi 2002/2003.god. u muzičkoj školi u Bačkoj Palanci, a od 2005.god. prelazi u muzičku školu “Josip Slavenski” u Novom Sadu gde je radio do 31.08.2014.godine.
  • Od početka pedagoškog rada sa svojim učenicima postiže zapažene rezultate. Njegovi učenici nastupali su na sledećim takmičenjima: Republičko takmičenje muzičkih i baletskih škola, Festival gudača Niš, Festivalima gudača u Subotici, Arandjelovcu i Sremskoj Mitrovici, Mali virtuoz Beograd, Festival gudača Ub i osvajaju najviša priznanja takmičeći se kao solisti.
  • Učestvovao u radu žirija na Festivalu gudača – Sremska Mitrovica, Festivalu Gudača „Petar Stojanović“ Subotica, takmičenju za  ”Frankofonu pesmu 2012.” u Novom Sadu.

Za postignute rezultate uručena mu je 2006. godine zahvalnica SO Bačka Palanka, a  2008. godine Priznanje Grada Novog Sada za izuzetna dostignuća u muzičkoj pedagogiji                                         

Ostale aktivnosti:

  • Jedan je od osnivača Muzičke radionice, a danas Udruženja ”Do Re Mi”, koja postoji od 2008. godine i veoma je aktivna na kulturnoj sceni kroz učešća na brojnim manifestacijama.
  • U okviru radionice autor je teksta, muzike i aranžmana za pesme ”Grad koji volim” , pesmu ”Brod života” himnu dečije nedelje, kao i pesme ”Biblioteka” koja je nastala 2015. godine povodom jubileja 60 godina od osnivanja Dečijeg odeljenja Gradske biblioteke u Novom Sadu pod pokroviteljstvom Gradske uprave za kulturu Novog Sada.
  • Koautor je muzičkog priručnika za najmlađe ”Nezaboravno muzičko putovanje”.
  • Sarađivao na mnogim projektima i učestvovao u radu KUD-ova.