Sinoć je na brodu Cepelin u Novom Sadu bilo veče za pamćenje: Muzička radionica Do re mi upriličila je završni koncert svojih polaznika. Svetla su bljeskala na vodi, tvrđava se sijala u pozadini a posetioci su pevali i  đuskali uz sjajne muzičke numere koju su odabrali učenici i njihovi nastavnici Predrag Veljić i Damir Milošević.

Premijerno je nastupio hor radionice Do re mi predvođen sjajnom nastavnicom Ildikom Milosavljević u kojem uz decu prvi put pevaju i njihovi roditelji. Taj prizor zaista ne može a da vam od milošte ne izmami suzu u oku.

 

Ova muzička radionica radi već 10 godina ali uvek predstavi nešto novo, pa još nismo zaboravili jedan raniji nastup kada su deci na sceni pridružili i hor trećeg doba: Muški akademski hor Spomenak. I tada a i sinoć smo bili ganuti sazvučjem svih tih malih i velikih glasova, ali i porodičnih vrednosti koje u današnje užurbano vreme (ne) gube svoje pravo značenje.

Na kraju večeri atmosferu je dodatno zapalio pop-rok bend Do re mi. Ovi tinejdžeri pored svojih redovnih obaveza su već nastupali na svim značajnijim mestima i manifestacijama u gradu, pa i onima međunarodnog značaja (pomenuću otvaranje Svetskog prvenstva u sambou za kadete i juniore na Spensu krajem 2017). Svirali su u humanitarne svrhe za Dečju bolnicu, bili u TV-emisijama ali i snimili svoj rad na DVD.

Da im poželimo još mnogo sreće i dobrih ideja. Upis za narednu školsku godinu je u toku a ulaganje u najmlađe je naša slatka obaveza.