DO RE MI U SARADNJI SA GRADSKOM BIBLIOTEKOM ORGANIZUJE BESPLATNI JEDNOMESECNI KURS GITARE.
JAVNI POZIV ZA BESPLATNU ŠKOLU GITARE ZA MLADE U BIBLITOECI
Projekat “Muzika u biblioteci“ udruženje DO RE MI organizuje po prvi putu saradnji sa Gradskom bibliotekom u Novom Sadu, koja je već učestvovala u sličnim projektima. Biblioteke, kao javni prostori u kojima vlada tišina na ovaj način postaju atraktivna mesta za mlade kojima je kurs namenjen. Osnovi cilj je senzibilisati mlade ka knjizi, čitanju, stvaranju čitalačkih navika- i sve to kroz muziku.
Predloženi projekat je svojevrsno muzičko putovanje koje će biti realizovano u ogranku biblioteke «Žarko Zrenjanin» na Novom Naselju. Budući da je ovaj deo grada zahvaljujući mladalačkom entuzijazmu u mnogome «živnuo» posednjih godina, predloženim sadržajem pokušaćemo kuturnu ponudu na istom da upotpunimo.
Osnovni cilj je BESPLATNA muzička edukacija za mlade članove biblioteke. Sa grupom mladih Novosađana biće održana nastava iz gitare i teorije muzike koju će realizovati edukator Damir Bogdan ispred udruženja DO RE MI. Polaznici će imati na kraju javni nastup gde će pokazati stečeno znanje.
Besplatna edukacija počinje u ponedeljak 30.11.2015. u 17.30 časova u ogranku Gradske biblioteke u Novom Sadu «Žarko Zrenjanin» ulica Dušana Danilovića 12, pre dolaska potrebno je prijaviti se SMS porukom edukatoru Damiru Bogdanu na 063667624. Instrumenti i materijal za edukaciju su obezbeđeni.