Bojan Stojanović

Bojan Stojanovic- gitaristaRodjen 09.10.1973. godine u SARAJEVU gde završava nižu muzičku školu na odseku harmonike. Od 1992 godine živi u Beogradu, gde nastavlja da se usavršava kao gitarista kod JAZZ majstora, profesora Bobija Krapinca , člana Beogradskog džez ansambla.

Aktivno svira od 1992. godine u Srbiji ,u orkestrima u pratnji mnogih estradnih zvezda.

Od 1994 živi i radi u Novom Sadu ,a 1996. godine počinje da se bavi studijskim radom i objavljuje prvi album za tadašnju izdavačku kuću ZAM Production. Nakon toga 2002.godine objavljuje svoj solo album za City records. 2004. godine, sa orkestrom “Akustična soba” objavljuje još jedan album autorske muzike u izdanju City Recordsa. Nastupa širom zemlje, kao i na festivalima u BUDVI i sl.. Piše gotovo sve pesme za bend “DAIRE” iz Novog Sada.

Član je „SOKOJA” preko 20 godina, autor oko 40 kompozicija (muzika i tekstova). Takodje, član je SEMUS-a ( SAVEZ ESTRADNIH MUZIČKIH UMETNIKA SRBIJE), predsednik Udruženja muzičara „MM ESTRADA” iz Novog Sada. U 2018. godini dobija  konačno priznanje, diplomu istaknutog estradnog umetnika Srbije.

Poslednjih 12 godina svira sa svojim bendom “ROKO MAROKO” sa kojim priprema autorski album.

Oženjen , otac jednog deteta ,trenutno živi i radi u Novom Sadu.

Od februara 2020. godine predaje gitaru u muzičkoj školi DoReMi u Novom Sadu.